s24 ultra
LG LW650S 9

Recenzija: LG 47LW650S

Da nam se 3D FPR, tj, Cinema 3D tehnologija dopada mogli ste pročitati u usporedbi s aktivnom konkurencijom. S druge strane, s dosadašnjim LG televizorima bez lokalnog zatamnjenja nismo bili previše zadovoljni. Ima li novi LG LW650S još aduta u rukavu, osim Cinema 3D?

Objasnit ćemo prvo zašto smo bili pomalo rezervirani prema dosadašnjim LG televizorima srednje i niže klase. Dva su razloga, jedan uvelike ovisi o načinu korištenja dok je drugi objektivan.

Naime, LG koristi IPS matricu, koja je izvrsna po svim parametrima osim po nativnom kontrastu. Do sada su IPS televizori tipično imali razinu crne od cca 0.15 cd/m2, što je oko tri puta više od S-PVA matrica. To znači, da je slika po noći bila isprana sa svikastom crnom – a to im teško opraštamo, usprkos sjajnom vidljivom kutu, prikazu boja i brzini odziva.

Po danu se to ne vidi, i slika je bez zamjerki. Osim procesiranja: tek solidan prikaz SD signala, solidno skaliranje i relativno nejaki 100 Hz procesori (dosta artefakata) nisu bili tamo gdje LG teži – u vrhu. Konkurencija je to znala bolje…

No, ovogodišnji LG LW650S ima noviju IPS matricu, nove procesore slike i naravno, Cinema 3D.

Opremljenost, izrada, mogućnosti

[rating:85/100]

LG LW650S je konvencionalno elegantan TV. To ne znači da je dosadan, ili ružnjikav. baš naprotiv. Crni okvir, tanko kućište i izostanak dizajnerskih ekstravagancija ne čine ga posebnim pa neće privlačiti pažnju na policama trgovina. Barem dok ne isprobate kako radi Cinema 3D.

LG LW650S 8

No, kućište je precizno izrađeno, s metalnom (limenom) stražnjom stranom pa je relativno teško, ali čvrsto. Škripavosti koja živcira nema traga, i to ulijeva povjerenje. Kućište je tanko (EDGE LED osvjetljenje), konektori gledaju bočno pa je smještaj na zid neproblematičan.

Opremljenost je dobra, baš kao što smo od LG-a i navikli. Iako, rado bi smo vidjeli priložen USB WiFi dongle, no imate li mrežni kabel u blizini neće vam biti potreban.

LG LW650S 7

Šlag za kraj: četiri komada 3D naočala. Dakle, cijela obitelj može gledati 3D. A za šaku kuna i susjedi: polarizirane 3D naočale koštaju par desetaka kuna

 

Tehnikalije

[rating:85/100]

Cinema 3D, TruMotion 200 Hz procesor, napredno EDGE LED osvjetljenje sposobno zatamniti 16 pojedinih dijelova ekrana ( LED Plus), WiFi Ready, DLNA, Internet servisi, kvalitetan HD Media player koji vrti i naše titlove, čarobnjak za podešavanje slike, priprema za ISF kalibraciju.

Impresivno, a LG je ovoga puta samozatajno prešutio ugradnju dvojezgrenog procesora slike. Mogli su se time pohvaliti, prisjetimo se samo reklamne kampanje za LG Optimus 2x dvoprocesorski smartphone.

LG LW650S 6

Posebice zato jer je napredak vidljiv: SD TV program izgleda izvrsno (napokon!), a takvo je i skaliranje te procesiranje slike. LG je definitivno uhvatio priključak s najboljima.

Dopao nam se i meni, ne samo obiljem opcija nego i brzinom rada: animacije su besprijekorno glatke, što je još jedan dokaz snage ugrađenog procesora.

 

Kvaliteta 2D slike i zvuka

[rating:90/100]

Priznajemo, bili smo skeptični: 47“ (119 cm) dijagonala, razdaljina gledanja od tri metra, side by side usporedba s manjim, 42“ Panasonicom GT30 te ne baš blistava reputacija LG-a kod prikaza SD signala nisu zvučali obećavajuće.

Srećom, LG je unaprijedio procesiranje, koje sad karakterizira vrlo dobra redukcija šumova (MaxTV i DVB-T možete gledati s isključenim redukcijom šumova) te dobra razina detalja. Još su prošlogodišnji modeli pravilo baratali s interlaced signalom, pa nikakve nazubljenosti nema – osim ukoliko ne pretjerate s oštrinom. A za to je potrebno podešavanje – LG dolazi s agresivnim postavkama. Smanjite oštrinu s defaultnih 50 na otprilike 30, i bit ćete vrlo zadovoljni kvalitetom SD slike.

LG LW650S 1

Također, skaliranje DVD filmova i 720p MKV datoteka je vrlo dobro, a FullHD Blu-ray filmovi izgledaju izvrsno. No, to smo i očekivali.

A kakav je kontrast, glavna zamjerka dosadašnjim modelima? Bitno bolji.

Očito nova generacija IPS matrica donosi napredak, u što smo se uvjerili i kod testa Panasonica TX-L32E30. Razina crne više nije problem niti po mraku, iako nije duboka kao kod S-PVA konkurenata.

No, tu u pomoć uskače LED Plus, koji zatamni osvjetljenje i produbi crnu. To radi dobro, primjerice crne trake koje vidimo kod filmova drugačijeg formata su upravo takve- crne.

LG LW650S 2

Prikaz detalja u sjeni je dobar, ali uz malo truda oko podešavanja. Isto vrijedi i za prikaz boja, koje se mogu vrlo precizno i vjerno podesiti.

Umetanje dodatnih frameova (200 Hz procesor) radi vrlo dobro. Artefakata ima malo, a detalji su očuvani i u pozadini i kod brzih kretnji – ponovno, napredak je vidljiv.

LG LW650S 4

Zvuk je prosječan, poslužit će za gledanje dnevnika i slušanje vijesti. TV je velik, ali zvuk mu ne možemo tako opisati…

Ukratko: kvaliteta 2D slike i procesiranja je ugodno iznenađenje.

 

 

Kvaliteta 3D slike

[rating:100/100]

Cinema 3D je nova referenca za kvalitetu 3D slike. Ne po dojmu, oštrini ili detaljima, već zbog apsolutno mirne slike bez titranja, crosstalka i zatamnjenja. Lagane i jeftine polarizirane naočale možete nositi koliko god želite.

Minimalno zatamnjenje slike (otprilike kao da gledate kroz fotosenzibilne dioptrijske naočale, po noći kada su najsvjetlije) izuzetno je pohvalno! Baš kao i kut gledanja: možete ležati i gledati iskosa do mile volje, 3D efekt je očuvan. Iako smo na nekim drugim portalima mogli pročitati suprotno…

LG LW650S 9

A napokon je i 2D u 3D konverzija dobre kvalitete, posebice kod Blu-ray filmova. Jamčimo vam, da ćete ponovno odgledati vašu kolekciju HD filmova konvertirane u 3D! S druge strane, SD signal djeluje manje uvjerljivo, i njega smo radije gledali u klasičnom 2D modu.

Glavni nedostatak Cinema 3D tehnologije jest što morate paziti da niste preblizu. Na testnom 47“ televizoru 3D ne možete gledati s manje od dva metra razdaljine, a najugodniji je od 2.5 metara naviše.

U tom slučaju, pad rezolucije u odnosu na aktivne 3D televizore je nevidljiv, no gledate li TV iz velike blizine zaboravite na 3D sliku. S tim nedostatkom lako možemo živjeti, za razliku od cijelog spektra problema aktivne 3D tehnologije…

UPDATE: Nakon što smo vidjeli sve ovogodišnje 3D televizore, odlučili smo nagraditi LG Cinema 3D tehnologiju, kao trenutno uvjerljivo najbolji 3D na tržištu.

Nagrada LG 2

 

[box type=”info”]

LG LW650S nas je dva puta ugodno iznenadio. Prvi puta na prezentaciji, kada smo uživali u Cinema 3D filmovima. Raduje što vau efekt nije izblijedio niti nakon tjedan dana testiranja. Cinema 3D je daleko bolji od aktivne 3D tehnologije. Bolja IPS matrica i vidljivo kvalitetnije procesiranje slike samo zaokružuju izvrstan dojam. Bravo, LG.

Dopao nam se:

  • Cinema 3D
  • 4 komada 3D naočala
  • Vidljivi kut, vjernost boja
  • Procesiranje SD signala, poboljšan 200 Hz procesor
  • Kvaliteta izrade kućišta
  • Potrošnja struje: cca 82 W
  • Homogenost, LED Plus zatamnjenje
  • HD Media player
  • Brzina rada i opcije menija

[/box]

[box type=”warning”]Moglo je i bolje:

  • USB WiFi dongle nije priložen
  • Kontrast je slabiji od S-PVA matrica
  • mat ekran – slika je atraktivnija s reflektivnim, no to je stvar ukusa…

[/box]

Specifikacije LG LW650S

  • Ekran: Cinema 3D, EDGE LED IPS matrica, 1920 x 1080, 47″ (119 cm)
  • Kontrast: 9.000.000 : 1
  • 200 Hz TruMotion
  • Zvučnici: 2 x 10 W
  • Ostalo: USB HD Media player, WiFi Ready, DLNA, 4 3D naočala, Internet servisi

Cijena: 10.403 kn (ekupi.hr)

Ustupio: LG Hrvatska


    1. Smatram da da, na oba pitanja. Naime, Nano LED će donijeti praktično beskonačan kontrast, sa savršenom crnom i bez ikakvih neželjenih popratnih posljedica (halo efekt, danas vidiljv na nekim modelima…). Podsjetimo se, danas najbolje plazme (Panasonic VT30) nemaju beskonačan kontrast niti savršen prikaz crne

      0
      0
    2. pozzz,dvoumim se izmedu lg 47lw650s i lg 55lw650s
      udaljenost od tv do mjesta gledanja je 3m.
      pa ako neko ima vise iskustva sa tim udaljenostima za gledanje 3d tv neka mi savjetuje koju je bolje za uzet 47 ili 55?
      hvala unaprijed na savjetu.

      0
      0
      1. Imao sam na testu 47″, za njega je 3m razdaljine optimum… Bojim se da bi 55″ bio prevelik, zbog 3D FPR tehnologija koja ipak traži neki razmak za postizanje 3D efekta bez duplih slika. No, možda je najbolje da potražite trgovinu s izloženom 55-icom pa sami provjerite.

        0
        0
        1. pozdrav,evo ovako odlucio sam se uzet novi tv LG 47LW650S i dodem u mediacom da pitam za taj tv i prodavac mi kaze da taj tv nije za nase trziste da mi moze narucit samo ovaj model LG 47LW659S ikaze da je to isti model kao i u ovoj recenziji sad neznam to me sve nekako zbunilo pa bi molio vasu pomoc ako slucejno znate sta o tom televizoru?

          0
          0
          1. Hm, nikad čuo za taj 659… a niti za tog prodavača. Prije će biti obrnuto – da je 650 za naše tržište, a ovaj je neki sivi uvoz za istočne zemlje. No, to ne mogu tvrditi, naravno. Ali sumnja raste kad vas prodavač pokušava uvjeriti u tako nešto…
            Testirani TV je stigao iz LG Hrvatske, a možete ga kupiti ga u svim boljim HR trgovinama, pod tim nazivom.

            0
            0
        2. neznam imeni je cudno za taj model nikad nisam cuo za LW47659S,pa ako znate neku trgovinu u rijeci makar di bi mogo pogledat za ovaj proizvod od recenzije a zagreb mi je daleko jer sam iz istre

          0
          0
  1. Aktivni 3D nije imao ograničenje s koje daljine ga možeš gledati, dok ovaj LW650S ima, idealna daljina za recimo 47″ inca je oko 2,5 metra ( pričam za 3D ). Sad jel to zbog toga jer 3D nije full HD. Znači, zanima me za LW9500 pošto če imat full HD dal ču ga moči gledat iz veče blizine, a ne da bude ograničenje kao za LW650S.
    Možda sam malo nespretno postavio pitanje, nadam se sa razumiješ što me zanima.

    0
    0
    1. Razumijem, no mislim da tu neće pomoći novi firmware koji nudi FullHD 3D sliku (ali i gasi TRuemotion u 3D-u…). Naime, iz manje od 1.5 – 2 m se vidi raster i potpuno se gubi 3D dojam (na 47″ modelu). Sutra bi trebao dobiti 42″ LW5500, budem vidio kako je kod njega… vjerojatno je minimalna udaljenost nešto manja jer je i dijagonala, a time i debljina linija, manja.

      0
      0
  2. Čekaj malo, hočeš reči da če i LW9500 imat taj problem kao i LW650S. Da če na njega stavit novi firmware koji gasi TRuemotion. Zar nije moguče izvest pasivni full HD 3D bez da se gasi TRuemotion, odnosno da 55″ mogu gledaat s 2,5 metra.
    Pitam zato jer namjeravam kupit 55″, a daljina od televizora mi je oko 2,80 m

    0
    0
    1. To ovisi o vašim željama… LG ima bolji 3D, no Samsungu dajem prednost u općenitoj kvaliteti slike. Ukratko: ako želite 3D, onda LG. Ako vam je bitan samo 2D, onda Samsung. Oba televizora su dobra, teško ćete pogriješiti…

      0
      0
  3. Zadnjih meseci non-stop citam forume i recenzije, ali niko da odlucim koji TV! Prvi farovit mi je Panasonic 42vt30, a u zadnje vreme razmisljam i o ovom Lg modelu. Kod nas u Srbiji Panasonic TX-P42VT30E kosta 1600€, dok je LG 42LW650S 400€ jeftiniji.
    Interesuje me svakodnevno gledanje obicnih tv kanala (kablovska televizija SBB), a ne toliko 3D i Blu-ray diskovi.Da li za sliku na Panasonicu vredi dati 400€ vise?
    Pozdrav i Hvala

    0
    0
    1. Panasonic ima bolju sliku po noći, dok LG bolje podnosi svijetle prostorije. No, općenita kvaliteta slike je ipak na strani VT30 modela. Naravno, ukoliko vam treba i za surfanje recimo, LCD je mnogo bolji odabir, a i 3D je bolji na LG-u. Vrijedi li VT30 spomenutu razliku u novcu, to je vrlo individualno…

      0
      0
  4. Saša, molim pomoć oko kupnje led tv-a, LG LW650S ili Samsung D6500 46incha, ili je možda bolje pričekati koji mjesec jer dolaze bolji modeli, kupujem TV za neko naredno vrijeme i ne mislim ga mjenjati svakih 2 godine zbog konstanto novih tehnologija, imam djecu od 6 i 12 godina i tu će biti svašta za gledanje od 3D-a igrica i sl, sada sam na LOEWE-u katodnom već 10godina i slika je savršena, ali je toliko velik da ga više ne mogu gledati ;(( , možda imaš ti neki bolji prijedlog,
    puno hvala na savjetu

    0
    0
    1. LG je vrlo dobar TV, no ja bih ipak radije odabrao Samsung. Iako 650S ima poboljšan kontrast, i dalje zaostaje za Samsungom po tom pitanju. S druge strane, LG ima bitno bolji 3D i širi vidljivi kut, pa ako vam je to bitno uzmite njega.

      0
      0
    1. SD slika vam niti na skupljim modelima ne bi bila bitno bolja… Veliki FullHD panel, relativna blizina gledanja, niska rezolucija SD signala…
      Ova udaljenost je optimalna, i za SD i za 3D. Bliže od toga nije dobro gledati 47″ TV, osim ako se radi o HD video sadržaju

      0
      0
  5. Hvala na odgovoru.
    Ali imam jedan problem s njim,neznam dali ste testirali.na jedan hard sam stavio dosta mkv filmova serija i crtica vecina ih je 3d ukljucio u usb od tv i neprepoznaje zvuk samo na jednom ga je prepoznao. Imam philipsov blu ray player s usb i cita sve.
    Hvala

    0
    0
    1. Kupios sam isti Tv i dosao do istog problema.
      Problem ti je u DTS-u koji se nije podrzan. Neki filmovi ti koriste po vise audia pa imaju i AC3 ( koji te radi bez problema )pa probaj promjeniti audi ulaz. Ili kod odabira filmova pogledaj txt file i vidi informacije o kodiranju audia.
      AC3, EAC3, AAC itd. su podrzani ali to ti i onako sve pise u upustvima :).
      Reci mi molim te da li mozes snimati DVR na USB? Ja sa zvao podrsku i rekli su mi da mi u HR nemamo aktiviranu tu opciju. Sta je glupost jer jedina razlika izmedju 650 i 659 je da na 9 mozes snimati tj. isto ne!

      LP

      0
      0
  6. Pozdrav
    Imam pitanje u vezi titlova na 3d bluray philips bdp7600 playeru
    Kad stavim mkv 3d sbs film i titl na lg 3d tv budu dupli titlovi.
    Dok ih sam lg tv preko njegovo usb cita dobro
    Ali lg ne cita dts zvuk
    Pa nikak na zelenu granu
    Ak znate kako to nariktat bio bih vam zahvalan

    Pozz

    0
    0
      1. Nije stvar u playeru nego u titlovima . Moraš ih pretvoriti u 3D titlove (besplatan program za konverziju 3DSubtitler) i sve skupa spojiti u novi file (besplatnim programom mkvmerge) te ponovno snimiti na disk.

        0
        0
    1. Još jedna stvar , možeš i DTS pretvoriti u AC3 , što isto tako nije komplicirano , pa ti sve skupa radi i preko USB-a , malo proguglaj , ja sam isti problem riješio tako .

      0
      0
      1. Istina, pozdravljam oba komentara. Nekada, na sporim računalima, to je bila prava gnjavaža; danas se to vrlo brzo odradi, u nekoliko minuta. Druga je stvar, što se većini korisnika ne da gnjaviti s konverzijom…

        0
        0
  7. Dali moze pomoc oko odabira tv? Dvoumim se izmedju Panasonik plazma G30 i ovaj LG 650s, a isto tako u siroj listu su m ibili i Sony nx 720 i lG 579s Jeli ovaj LG 650s podrzava dts zvuk?

    0
    0
    1. Svi LG-evi televizori imaju isti media player, koji ne podržava DTS zvuk u MKV datotekama. Plazma G30 ima bolji kontrast i vidjlivi kut, SD slika je vrlo dobra na oba modela, 3D je bolji na LG-u. Sony je atraktivniji i ima bojli kontrast ali i uži vidljivi kut i najlošiji 3D

      0
      0
          1. Muci me dvojba oko DTS kod LG 650s i ne citanje titlova kod Panasonic G30. Na netu sam nasao program koji konvertira DTS zvuk u durgi format, i isto tako program koi lepi titlove da bi mogli gledati na G30 uz pomoc DTS. Pitanje je dali se gubi kvlaiteta zvuka kada konvertirate od DTS u drugi format, i isto tako kvaliteta mkv fajla pri lepenje tilova.

            0
            0
          2. Nemajte brige: konvertirani zvuk zvuči podjednako dobro – morate imati jako skupi sustav da osjetite razliku – a titlovi neće izgledati nimalo lošije

            0
            0
  8. Pitanje u vezi 3D prikaza ?
    Imam LG 47LW579S 3D LED TV koji ima opcije prikaza 3D materijala u načinima :jedan uz drugi , ispod i iznad , šahovnica i slijedni prikaz kadrova . Na mom TV-u su zasivljene opcije šahovnica i slijedni prikaz kadrova (ne mogu ih odabrati), dok su jedan uz drugi i ispod i iznad dostupni , dali to znači da ih uopće ne mogu koristiti (SBS i ispod i iznad rade nomalno i slika je odlična sa USB-a kodirano MKV-om ili MPEG4 isl.) ili mora biti neki posebni izvor (kodek) koji bi te načine aktivirao ?

    0
    0
    1. Prema ovome što ste naveli, izgleda mi da TV ne podržava te načine. Često se događa da u meniju vidimo zasivljenu opciju, koju imaju samo skuplji modeli. Probajte downloadati 3D materijale u spomenutim formatima, i isprobati…

      0
      0
  9. Citajuci razne recenzije po netu ukljucujuci i ovu odlucio sam se i kupio pre nedelju dana LG 659s. Kao sto pisete u vasoj recenziji sve je ispalo tako, SD slika je odlicna i iznad je mojih ocekivanja jer sam ocekivao mutniju i razmazanu sliku kao kod nekoh mojih prijtaljea koji umaju starije modele LG.
    Imam milion pitanja ali pitao bih za dva.

    Nije mi jasno zasto kada pustim film preku USB u meni podesenja ne daje mi izbor Expert 1 i Expert 2, a tamo ima opcija za najbolje podesenje slike.

    Isto tako ne znam dali ima mogucnost da kada se pusta film preko USB promeni zvuk od LG zvucnike, a da se koristi zvuk nekog plejera koji ima saraund povezan sa samim televizorom.

    0
    0
    1. Drago mi je da ste zadovoljni novim televizorom! Što se Expert modova tiče, ne znam zašto ih nema kad gledate USB… TV sam odavno vratio, pa ne mogu provjeriti. Što se zvuka tiče, ne razumijem vas potpuno – vi bi ste gledali preko u TV ugrađenog playera film, a zvuk pustili na kućno kino? To možete na dva načima; ako TV ima digitalni audio izlaz najbolje tako, ako nema možete spojiti klućno kino preko analognih izlaza za slušalice, no tada gubite sourround…

      0
      0
      1. “vi bi ste gledali preko u TV ugrađenog playera film, a zvuk pustili na kućno kino?”

        Da da, na to sam mislio. Tv ima digital audio aut

        http://i41.tinypic.com/i5oyev.jpg

        Isto tako i kucno kino ima digital in

        http://i39.tinypic.com/11vs3y9.jpg

        Jas sam koristio kabalove koje su dosli u pakiranje samog tv-a sa tri boje: bela, zuta, i crvena. ALi tako nemam zvuk kada koristim playera uugrađenog u Tv.

        Znaci samo treba da odem do prodavnice i kupim digitlani kabel i to je to.

        0
        0
          1. Bio sam u prodavnici specijaliziranoj za kablove i prodavac mi je rekao da ne moze da poveze kucno kino sa digitalnim izlazom tv-a, i rekao mi je da moze samo preko analognih izlaza za slušalice.

            Mozda prodavac ne zna, reci mi na koji izlaz da povezem kucno kino, na slici ima nekoliko, pa da idem da mu potrazim kabel sa takvim ulazom

            http://i39.tinypic.com/11vs3y9.jpg

            0
            0
  10. Fala Saša jos jednom resio sam taj problem.

    Zelim da te pitam jel znas kako ide snimanje na external hdd jer ja imam LG 659s koji ima tu moznost. Pa kada zelim da snimam pita me dali zelim da fomatriram external hdd a ja ne znam dali ce se sve izbrisai sto je skaldirano u njemu. Upatstvo koje imam pise da trebam koristit ured formatirani putem programa fat32 ili NTFS.

    Inace zelim ti srecnu novu 2012 godinu.

    0
    0
    1. Vjerojatno je razlika ista kao i na 650-659, od kojih ovajzadnji ima dodanu mogućnost snimanja programa na USB. LG 570 nisam imao na testu, ali jesam LW5500 i LW650, oba su dobri televizori, tako da isto vjerujem i za 579. Zapravo, imaju samo jedan nedostatak: slabiji kontrast IPS matrice

      0
      0
  11. Postovani, pre svega zelim da pohvalim sajt i recenzije na istom. Citajuci forume moram priznati da sam dosta naucio o specifikacijama i modelima. Prodao sam svoj 42″ LCD TV i spreman sam za kupovinu 3D TV-a. Samim tim zelim da naglasim da akcenat stavljam na 3D i filmove generalno jer TV program gotovo i da ne stizem da gledam. Izbor sam suzio na 3 modela, izmedju ostalog jedan je i opisani LG 47LW659s zatim Sony 47NX720 i Sony 47HX720. U koliko imate predlog za jos neki model slobodno napisite (Samsungovu seriju 6000 sam izbacio kao opciju zbog po meni preteranog treperenja). Sve sto sam blizi kupovini sve mi je teze da se odlucim pa Vas molim da mi pomognete Vasim strucnim misljenjem. Ne bih voleo da remetim temu foruma ali i model iz recenzije je u navodu. Hvala unapred, pozdrav

    0
    0
    1. Hvala na pohvalama! Sony ima zapravo 46″ dijagonale. Ak ovam je bitan 3D, onda je izbor jednostavan – LG, s Cinema 3D tehnologijom. LG ima i bolji media player, a Sony pak ima bolju općenitu kvalitetu slike (prvenstveno kontrast), i posebice u NX seriji, dizajn.

      0
      0
  12. Sasa pre svega hvala na brzom odgovoru, slazem se sa svim sto ste naveli. Ono sto me jedino buni pri odluci je taj 3D prikaz, kad posmatram LG slika je u dubini kristalno cista i sjajna ali 3D efekti deluju zamuceno dok imam utisak da je kod Sony-a taj 3D prikaz jasniji. Mozda gresim sobzirom da sam imao prilike da gledam samo par minuta promo materijal u prodavnici.

    0
    0
    1. LG morate gledati s nekim minimalnim odmakom, inače je slika slabije kvalitete – vidi se raster i gubi se 3D dojam. Također, cinema 3D ne možete gledati s velikog vertikalnog kuta (TV nisko, vi stojite, primjerice). 42″ – 47″ je najbolje gledati s cca 2.5 – 3 metra. cinema 3D nije savršen, no sveukupno je mnogo bolje rješenje od aktivne tehnologije…

      0
      0
          1. Sasa,
            Evo kao sto sam i obecao javljam se sa utiscima o televizoru. Stigao mi je LG 47LW659s i mogu reci da sam zaista zadovoljan kvalitetom kako 2d tako i 3d slike. Media player na TV-u je odlican, titlovi su apsolutno podrzani. Ono sto mi predstavlja problem je pustanje 3d fajlova sa racunara iz razloga sto playeri izgleda jos nisu optimizovani. isprobao sam razne i recimo Corel DVD pusta 3d ali u skaliranoj rezoluciji sa umanjenim ekranom i ne postoji opcija da se izmeni. Pored toga ne podrzava titlove. Slicna je situacija i sa drugim playerima. Cyber link verzija 10 recimo uopste ne pusta 3d, pokusao sam da instaliram verziju 12 ali ne radi kako treba pa u koliko uspem da pokrenem demantovacu sebe 🙂 Ono sto me interesuje je da li je neko pokusao da pusta filmove sa externog HDD-a i da li to radi kako treba?

            0
            0
  13. Za sve koje zanima sledece. Posedujem 42LW4500 i uvek sam bio fan LG-ja ali jedna stvar koju treba paziti. Ukoliko zelite da gledate filmove sa usb-a pazarite/kupite ultra brzi flash. Avatar 3d half sbs 1080p nece da mi radi sa flash-a od 16Gb (nedovoljno brz), kao i to da sam naleteo na filmove (3D) koje tv nece da pusti a na drugim aparatima rade. Resenje, konvertovati doticni mkv u mp4. Ako nesto zelite da znate pitajte.

    0
    0
  14. Pomoc. Koji tv mi preporucujete, dvoumim se izmedju dva modela TX-P46GT30 i LG 47 LW 659S. Koji bi imao bolju SD sliku a koji bi bio bolji kod HD i BLU REI materijala u 2d a koji u 3d. Pozdrav

    0
    0
    1. Panasonic je bolji u 2D, LG ima bolji 3D… U ovom slučaju, ako cijena nije problem, kupio bih Panasonic – GT30 ima vrlo dobar AR filter i sliku u svim uvjetima. No, želite li 3D, LG je definitivno bolja kupnja.

      0
      0
    1. Nije to loš tv, bit ćete zadovoljni…Svi LCD-i mogu rikazati 16,7 milijuna boja,što znaći 256 nijansi sive. Iako to zvuči mnogo slabije od plazmi, u praksi su podjednaki. Čak i top modeli Panasonic plazmi znaju imati problema s gradacijama boja…

      0
      0
  15. I jos jedno pitanjce. Ovaj tv ima opticki izlaz, da li postoji nacin da se ikako prikljuci na ulaz klasicnog analnog pojacala. nisam pri novcu da odmah kupim i AV pojacalo i 5.1 zvucnici

    0
    0
  16. Imam ga 4-5 dana, i moji utisci za sada su: SD signal-ocena 2+. Plava dosta i zelena dosta daleko od referentnih polozaja, pa do sada nisam uspeo da sam kalibrisem tv, mislim da to i nije moguce doterati a da zadovoljava( napominjem da se godinama bavim fotografijom i izradi istih)iako tv ima dosta mogucnosti stelovanja-kalibracije. Slika je dosta hladna, kada se dodaju tople boje pokvare se druge k-ke tv. Pa ujedno molim ako iko ima prava kalibracijska podesavanja( nigde nisam nasao)da mi posalje na mail: ljzaza@hotmail.com -pa da probam. Sto se tice DTV, MKV dosta dobra slika sa fabrickim podesavanjima, ocena 4+. Sto se tice 3D slike , ona je impresivna, sve boje su precizne u fabrickim podesavanjima a utisak fantastican, cak i opcija 2D u 3D je dosta dobra i kod SD signala. Toliko za sada

    0
    0
  17. Cao, evo mene opet, sa novim iskustvima. Non-stop gledam filmove pa i nisam baš imao vremena za javljanje. Tv postaje zanimljiviji, ima dosta toka što nisam isprobao, kao net a pogotovu snimanje kanala koje nikako da prokužim. Imam i satelitsku antenu pa mogu da dam tačnije kritike. Kod osrednjeg-lošijeg SD signala slika je lošija od većine kvalitetnih 100Hz cevnih tv ( mislim na Bang& Ol, Philips, Sony, Pana, Grunding, Telefunken …). kako kalitet signala raste tako raste i kvalitet reprodukcije. Tako da digitalni Sd-kvalitetan signal( bilo preko kablovske ili satelitske) uglavnom je dosta dobar sa ocenom 4+. Kod ulaza Hdmi ili Usb pri HD ili Ful HD slika je izvrsna, ocena 5-. 3D je fascinantan i čak sa 2 metra, ocena 5-. 3D radi i preko compa i preko externog. Preko externog mi ne radi zvuk, ne podržava audio DTS, a podržava AC3, AC+… Što se tiče kalibracije, našao sam po nešto uglavnom sa nemačkih saitova-foruma, ali bih voleo da pronadjem rezultat profesionalne kalibracije, pa ujedno i molim ako iko ima dobre-prave postavke da mi se javi pa da ih uporedimo. Očekujem da mi pošalju prijatelji iz SAD i AUS.Mislim da i 3D treba da se kalibriše. Lepo je kazao Saša, dobar je to tv, bićete zadovoljni, i bio je u pravu. Tv je stvarno extra, naročito za gledanje filmova, što je i najvažnije. Pozdrav

    0
    0
  18. Probao sam par preporucenih playera za 3D i kao najbolji se pokazao ArcSoft media theatre. Problem je sto kod 2D filmova moze titl normalno da se poveca a kod 3D kao da ga slepi na neku velicinu koju malte ne nevidis ni ispred ekrana i nema mogucnost da se poveca. Sa drugim playerima nisam uspeo da pustim titl. Moze Gom ali slika kod 3D-a nije bas najbolja, izgleda kao da ste uradili obicnu modulaciju iz 2d u 3d. Ostaje mi jos da se pozabavim sa CiberLink DVD12 za koji sam procitao da navodno pusta titlove sto se meni nije pokazalo kao tako ali iskreno i nisam imao vremena da se pozabavim opcijama. Ako je neko uspeo da resi ovaj problem neka pise a ja ako u medjuvremenu nesto uspem podelicu ovde sa vama.

    Pozdrav

    0
    0
  19. Sasa slucajno sam naisao na tvoje recenzije i odusevljen sam.
    Imam pitanje da li su bolje tv LG serije LW tipa 579s ili 650s ili novije serije LM tipa 615s ili 620s posto im je cena okvirno ista pa me zanima da li je i koja razlika u serijama LW i LM
    Unapred Hvala

    0
    0
  20. Saša molim za savjet

    Kupio sam LED 55″ LG LW 659 S model i slika je izvrsna. Gledam TV programe preko satelitskog risivera i na HD i 3 D kanalima iz ponude platforme SKY to je nešto nevjerojatno.
    Zanima me vezano za ovaj model pošto to nisam još dokučio kako snimati ili timeshift funkciju pokrenuti? Može li to ovaj model? Uputstva su totalno nejasna i to mi je mana kod LG. Ako ne može, šta mi preporučaš da uzmem kao opciju za snimanje na Hard drive i dalje snimanje na DVD?
    Naravno spojio bi to preko satelitskog risivera da mi snima 3 D i HD Sliku. Što je bolja opcija neki eksterni hard drive ili tražiti neki DVD snimač?

    Napominjem da sam ranije imao LG Plasmu koja je imala 160 GB Hard drive i snimao sam na nju, ali nikako nisam te snimke mogao izvaditi sa Hard drivea televizora?

    0
    0
Najčitanije